Daňové aspekty bankovní činnosti - Doležel, Tomáš; Dvořák, Petr, 1960-; Polák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce je zaměřena na problematiku týkající se zdanění bankovní činnosti v širším kontextu. V první části je věnován prostor vybraným ustanovením zákona o daních z příjmu, včetně daňové analýzy derivátů. Následující část obsahuje rozbor bankovní činnosti z pohledu daně z přidané hodnoty. V poslední části je podrobně analyzována nově připravovaná bankovní daň. Cílem práce je seznámit čtenáře s nejdůležitějšími ustanoveními vybraných daňových zákonů a přiblížit jejich aplikaci na konkrétních příkladech.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses