Optimalizace uplatňování daňové ztráty - Jančová, Lucie; Slintáková, Barbora; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této bakalářské práce je optimalizovat uplatňování odpočtu daňové ztráty při zohlednění ostatních odčitatelných položek a slev na dani. První dvě části práce vychází především z ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Jsou zde definovány podmínky pro uplatnění odčitatelných položek daňové ztráty, odpočtu výdajů při realizaci projektů výzkumu a vývoje, odečtu darů a slev na dani. Poslední třetí kapitola aplikuje zjištěné poznatky při optimalizaci uplatnění odpočtu daňové ztráty. Optimalizace je provedena pro dva fiktivní poplatníky daně z příjmů právnických osob. Záměrem je najít kombinaci odpočtů a slev na dani, kdy je daňová povinnost poplatníka minimální, a to i po zohlednění případné následné daňové kontroly a možného doměření daně správcem daně. V závěru práce je nalezen postup, který zmírňuje nevýhodnost nemožnosti uplatnění odečtu daňové ztráty oproti dodatečnému zvýšení daňové povinnosti správcem daně v průběhu daňové kontroly.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses