Európska menová únia a hospodárska kríza - Varga, Dušan; Witzany, Jiří, 1966-; Baran, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práca pojednáva a príčinách a vývoji dlhovej krízy v Európskej menovej únii (EMU). Teoretická časť popisuje vývoj EMU od jej založenia a každodennú operatívu, funkciu ECB a menovopolitických mechanizmov najčastejšie využívaných v EMU. Praktická časť sa zameriava na prekrízový makroekonomický vývoj v krajinách najviac postihnutých krízou Grécko a Írsko ako krajinách, ktoré reprezentujú dva protipóly situácie krajín nútených využiť pomoc medzinárodných menových inštitúcií ECB a MMF. Cieľom diplomovej práce je analýza vývoja, popis súčasného stavu a rozbor možných riešení a ich dopad na budúcnosť EMU.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses