Podnik v krizi - Rudolf, Filip (2006)
Podniková krize je období v životě podniku, které leží stranou hlavního zájmu podnikových ekonomů. Přitom právě ona může být pro podnik výrazným impulsem, který povede k jeho zefektivnění a rostoucí konkurenceschopnosti. Disertační práce se zabývá deskripcí krize jako takové a následným rozpracováním jednotlivých podnikových činností v krizi. Důraz klade zejména na popis cyklu krize, dále na krizovou komunikaci, krizové finanční řízení, řízení lidských zdrojů a krizový management.