Podpůrné nástroje pro obnovitelné zdroje energie na liberalizovaném trhu s elektřinou ve vybraných zemích Evropské unie a USA - Dobešová, Kateřina; Kašpar, Václav; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Předkládaná disertační práce usiluje o navázání na vědeckou činnost, která je soustředěna do oblasti podpor obnovitelných zdrojů energie ve členských státech Evropské unie a USA. Práce se zaměřuje na provedení hloubkové analýzy dvou primárních podpůrných nástrojů, minimálních výkupních cen (zahrnující také schéma tržních příplatků/zelených bonusů) a kvótního systému se zelenými obchodovatelnými certifikáty, na liberalizovaných elektroenergetických trzích Texasu, Velké Británie, Španělska a České republiky. Přičemž rozbor je v doktorské práci proveden výlučně pro nástroje sloužící k podpoře elektrické energie z OZE.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská studia [obor disert. práce]; disertace; dissertations