Rébus volby kapitálové struktury podniku - Dolák, Pavel; Sedláčková, Helena; Hnilica, Jiří, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je ukázat, jak firmy přistupují k volbě své kapitálové struktury, které faktory berou v úvahu a jak tyto faktory ovlivňují jejich finální mix použitých kapitálových zdrojů. Práce popisuje nejvýznamnější soudobé teorie kapitálové struktury podniku a zkoumá jejich využití podnikovou praxí na vzorku podniků z několika evropských zemí, včetně ČR. Srovnání teoretických přístupů s reálnou podnikovou volbou kapitálové struktury ústí v nalezení v současnosti hlavních determinant kapitálové struktury podniku.
Vedoucí práce: Helena Kohoutová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations