Potenciál organizované turistiky pro rozvoj cestovního ruchu v České republice - Štěpanovská-Nováková, Radka (2007)
Práce hodnotí potenciál organizované turistiky pro rozvoj cestovního ruchu v České republice. Jejím základem je výzkum spotřebitelské poptávky provedený na turistických akcích v České republice a v Německu. Součástí práce je analýza nabídky organizované turistiky v České republice, zejména turistických akcí, turistické infrastruktury a managementu. Význam práce spočívá především v kvantifikaci ekonomických přínosů organizované turistiky v České republice. Práce zkoumá také vliv organizované turistiky na ekonomiku regionů a na udržitelný rozvoj cestovního ruchu.