Potenciál organizované turistiky pro rozvoj cestovního ruchu v České republice - Štěpanovská-Nováková, Radka; Indrová, Jarmila; Plchová, Božena, 1936-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce hodnotí potenciál organizované turistiky pro rozvoj cestovního ruchu v České republice. Jejím základem je výzkum spotřebitelské poptávky provedený na turistických akcích v České republice a v Německu. Součástí práce je analýza nabídky organizované turistiky v České republice, zejména turistických akcí, turistické infrastruktury a managementu. Význam práce spočívá především v kvantifikaci ekonomických přínosů organizované turistiky v České republice. Práce zkoumá také vliv organizované turistiky na ekonomiku regionů a na udržitelný rozvoj cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jarmila Pillmayerová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations