Vztah české majority a národnostních menšin v Jihočeském kraji - Pána, Lubomír, 1951-; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá zkoumáním problematiky národnostních menšin v kontextu Jihočeského kraje. Vychází ze skutečnosti, že současná společnost čelí problémům, které jsou historicky dané a navíc, které jsou způsobené imigrací. Vychází z rozsáhlého výzkumu, který byl proveden v Jihočeském kraji a který zkoumal jednak vztahy většinové populace k národnostním menšinám, na druhou stranu také věnoval i vztahům menšin k většinové populaci. Nabízí návrh koncepce Jihočeského kraje ve vztahu k národnostním menšinám. Je přínosná především z hlediska možnosti praktické aplikace získaných poznatků, ale může posloužit jako základ pro další analýzu dané problematiky, jednak v kontextu Jihočeského kraje, ale také na obecnější úrovni.
Vedoucí práce: Vladimíra Pešková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor disert. práce]; disertace; dissertations