Řízení pohledávek v zemědělství ČR po roce 2000 - Šolc, Ladislav; Krauseová, Jaruše, 1944-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Po přechodu od centrálně plánované ekonomiky k ekonomice tržní nastal v Československu, později v České republice obrovský rozmach podnikatelských aktivit Zpočátku bylo na trhu mnoho nového prostoru pro expanzi všech podnikatelských subjektů. Později, spolu se zmenšujícím se volným prostorem na trhu, zesiloval konkurenční boj mezi firmami Začala se postupně čím dál více uplatňovat převaha nabídky nad poptávkou a zákazníci, odběratelé, začali této situace stále větší mírou využívat. Konkurence přinutila dodavatele,aby část období své odběratele úvěrovali obchodními úvěry. Pro dodavatele tato částka znamená pohledávku, pro zákazníka ? odběratele závazek, který by měl nejpozději v dohodnutém termínu splatit.
Vedoucí práce: Jaruše Plná
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations