Automobilový priemysel - rast počtu modelov automobilov a jeho dopad na vybrané ekonomické veličiny u výrobcov automobilov - Dvořáková, Petra (2007)
Práca reaguje na aktuálny trend na poli automobilového priemyslu - rozširovanie portfólia výrobcov o nové modely a analyzuje jeho dopad na vybrané ekonomické veličiny výrobcov, predovšetkým náklady a zisk. Tejto myšlienke je podriadený i realizovaný výskum. V práci sú predstavené základné nástroje riadenia nákladov vyvolaných rozširovaním spektra ponúkaných modelov a uvažovaný ďalší možný smer vývoja v tejto oblasti.