NOVÉ MOŽNOSTI PLÁNOVÁNÍ PRO STŘEDNÍ A VELKÉ SPOLEČNOSTI - Přibyslavský, Jiří; Neumaierová, Inka, 1960-; Sedláčková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Cílem a zároveň obsahem disertační práce je rozvoj discipliny plánování a rozpočtování v podobě návrhu a aplikace metody pro podporu plánování, která bude vycházet ze současného teoretického i praktického stavu vědění v oblasti plánování. Kombinací daných teoretických i praktických znalostí vzniká zcela nová metodika pro využití možností plánování. Metodika byla nazvána 5M, podle pěti základních pilířů pro podporu plánování. Metoda 5M má své místo jak na akademické půdě díky shrnutí dnešních teoretických základů v oblasti plánování a jejich rozšířením o vlastní poznatky, tak v reálné praxi, kde podobný koncept stále chybí a mohl by být zajímavým vodítkem a alternativou k reorganizaci a redefinici firemních plánovacích a forecastovacích systémů.
Vedoucí práce: Inka Uhrová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations