Přímé zahraniční investice a jejich vliv na retailing v České republice - Moravcová, Dana; Turnerová, Lenka, 1957-; Jindra, Jiří, 1934-2020; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Od poloviny devadesátých let min. století se ve vnitřním obchodě při jeho liberalizaci vytvořil trend intenzivní koncentrace, čemuž významně přispěl vstup zahraničního kapitálu. V tomto kontextu zaujaly patřičné místo na vnitřním trhu v obchodních strukturách a sítích přímé zahraniční investice nadnárodních společností. Internacionalizace retailingu pokročila natolik, že je určující pro rozvoj odvětví, nicméně vyváženost rozvoje obchodu současně vyžaduje podporu malého a středního podnikání
Vedoucí práce: Lenka Kohlová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations