Komparace fondů Evropské unie pro životní prostředí v České republice a ve vybraných členských státech Evropské unie - Novotný, Tomáš; Kašpar, Václav; Petříček, Václav, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce popisuje a porovnává přístupy vybraných nových členských států Evropské unie (Česká republika, Slovenská republika, Bulharsko, Rumunsko) v oblasti čerpání fondů EU na životní prostředí, upozorňuje na odlišnosti, zdůrazňuje opakující se chyby a jak je možné se jich vyvarovat. Práce dále popisuje praktické problémy, které se mohou vyskytnout při přípravě strategických dokumentů, jednání s Evropskou komisí, se žadateli, vyhodnocování žádostí a realizaci projektů. Dále upozorňuje na příležitosti podnikatelských subjektů v ČR v oblasti ochrany životního prostředí a načrtává rovněž možný vývoj čerpání evropských dotací v nejbližších letech.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská studia [obor disert. práce]; disertace; dissertations