Podnikatelské klima v zemích procházejících transformací na příkladu České republiky - Jakl, Martina L. (2007)
Doktorská práce se zaměřuje na podnikatelské klima v zemích procházejících transformací s konkrétním zaměřením na Českou republiku a její srovnání vůči Švýcarsku. Metodou grounded theory porovnává možnosti zakládání nových akademických spin-off v obou zemích a hodnotí klíčové faktory v dané oblasti. Práce se opírá o rozsáhlý soubor literatury stejně jako o vlastní výzkum.