Rozvojová politika EU - nové přístupy a směry - Němečková, Tereza, 1979-; Konečný, Čestmír; Adamcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Disertační práce identifikuje změny v přístupu Evropské unie k rozvojovým zemím, které se postupně promítaly do tzv. rozvojové politiky Evropské unie od počátku 90. let až do současnosti. Na základě identifikace těchto změn a nových přístupů práce končí analýzou hlavních vývojových trendů a nastíněním možností budoucího vývoje v přístupu Evropské unie k rozvojovým zemím.
Vedoucí práce: Čestmír Konečný
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská studia [obor disert. práce]; disertace; dissertations