Finanční krize v ČR - jejich historie a riziko dalšího vývoje - Hazucha, Dušan; Helísek, Mojmír, 1958-2021; Klvačová, Eva, 1943-2010; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá zhodnocením odlišností a podobností finančních (měnových, bankovních) krizí 20. let 20. století v ČSR a 90. let 20. století v ČR a na základě těchto dvou krizových období je cílem vysledovat typické příčiny finančních (měnových, bankovních) krizí v českých zemích ve 20. století, dále potom posoudit, s jakou pravděpodobností mohou tyto vysledované ?typické příčiny? nastat v ČR v souvislosti se vstupem ČR do kurzového režimu ERM II a později po splnění překlenovacího období i do eurozóny.
Vedoucí práce: Mojmír Helísek
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations