Hodnota dobrovolné práce - Novák, Tomáš, 1979- (2008)
Cílem disertační práce je vyvinutí metody oceňování dobrovolné práce. Zkoumání byly podrobeny již existující postupy zjišťování hodnoty dobrovolné práce. Na základě empirického výzkumu a statistické analýzy práce přináší originální metodu, která se odvíjí z úplných nákladů práce a reflektuje výskyt dobrovolných prací. Hlavní praktický problém, jímž je neaktuálnost oceňovacích metod, se podařilo vyřešit vztažením k oficiální míře růstu důchodů.