Zahraničněobchodní politika České republiky a změny související se vstupem do Evropské unie - Nigrinová, Lenka; Plchová, Božena, 1936-; Jakš, Jaroslav, 1937-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V práci je analyzována zahraničněobchodní politika České republiky v delším časovém horizontu (od poválečného období až po současnost), cílem bylo postihnout specifika jednotlivých období a vymezit nejdůležitější změny, které souvisejí se vstupem do Evropské unie zejména v důsledku převzetí preferenčních dohod Evropské unie a společného celního sazebníku EU a dále určit implikace pro obchodní vztahy ČR. Zároveň byly zohledněny změny vyplývající z reflexe Společné obchodní politiky EU a vliv mnohostranných obchodních jednání na podobu obchodní politiky jednotlivých států resp. na Společnou obchodní politiku EU.
Vedoucí práce: Božena Štěňhová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations