Konstrukce funkčního systému dalšího vzdělávání na základě komparační analýzy vybraných zemí EU - Vychová, Helena; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Dvořáček, Jiří, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se věnuje problematice zabezpečení fungujícího systému dalšího vzdělávání dospělých. Záměrem práce je vymezit hlavní konstrukční prvky tohoto systému. Východiskem pro stanovení jednotlivých systémotvorných prvků se stala komparační analýza systémů vzdělávání dospělých ve vybraných zemích EU. Reprezentativní skupina byla vybrána na základě srovnání stavu vzdělávání dospělých v jednotlivých zemích EU. Mezinárodní komparace poznatků získaných sekundární analýzou zdrojových materiálů, především zahraniční literatury, statistických údajů a výzkumných zpráv odborných institucí, představuje na příkladech konkrétních zemí hlavní části utvářející strukturu systému dalšího vzdělávání. Analytická zjištění jsou následně využita pro zpracování dalších částí práce, které se zabývají detailním rozpracováním jednotlivých hlavních konstrukčních prvků systému dalšího vzdělávání a sestavením možného návrhu systému vzdělávání dospělých v podmínkách ČR.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor disert. práce]; disertace; dissertations