Průmysl a zatížení komunálními dávkami - Klapka, Otakar, 1891-1941 (V Praze : Česká národohospodářská společnost : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1929)
Nerovnoměrné daňové zatížení obyvatelstva, obcí a průmyslu, otázka daňové únosnosti. Nespolehlivé finanční statistiky. Nutno zdokonalit systém samosprávného hospodaření
Keywords: 1912-1928; daně; daňová politika; národní důchod; místní hospodářství; průmysl; Československo; přednášky; taxation; tax policy; national income; local economy; industries; Czechoslovakia; lectures