Restrukturalizace podniku podle ROI - Matějka, Marcel (2008)
V příspěvku je prezentována restrukturalizace výrobního systému orientovaná mírou výnosnosti investovaného kapitálu. Je uvedena praktická aplikace nové dvojrozměrné peněžně časové míry PPROI pro měření kapitálu v procesu. Tato míra umožňuje využívat vrcholové podnikové kritérium na úrovni řízení procesů, produktů a zdrojů.