Ocenění Třineckých železáren, a.s. - Bobek, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce Ocenění TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN, a. s. stručně vysvětluje principy oceňování podniku a použité metody. V rámci teoretického vysvětlení je kladen důraz na metody a postupy použité při ocenění TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN, a. s. Aplikační část se věnuje ocenění TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN, a. s. Je vypracována finanční analýza společnosti, jejímž úkolem je především posoudit princip going concernu, finanční zdraví společnosti a taktéž navrhnout změny ve struktuře aktiv či pasiv, které by zlepšily výnosnost podniku. Finanční analýza je provedena na základě horizontální a vertikální analýzy výkazů a na základě poměrových ukazatelů. Strategická analýza zkoumá prostředí společnosti a jeho vlivy na společnost a její podnikání. Analýza je provedena aplikací SWOT a PEST analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil. Finanční plán navazuje na finanční a strategickou analýzu a na základě jejich poznatků zpracovává předpokládané výsledky společnosti v budoucnu. Výsledku finančního plánu je použito pro získání hodnoty free cash a ocenění podniku jako celku pomocí modelu diskontovaného cash flow.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses