Integrační politika EU a její vliv na integraci cizinců ze třetích zemí v ČR - Nguyen, Bach Luu Ly; Druláková, Radka, 1973-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Integrace cizinců a integrační politika jsou v poslední době velmi aktuální témata a těší se velkému zájmu zejména v ekonomicky vyspělých zemích mezi které nepochybně patří i členské státy EU, včetně České republiky. Cílem této práce je zjistit, jaký vliv má integrační politika EU na integraci státních příslušníků ze třetích zemí v České republice. Práce zkoumá legislativní rámec, který Rada EU předložila svým členským státům, v tomto případě ČR, finanční prostředky EU investované do procesu integrace cizinců a využití těchto prostředků v ČR. Dále zkoumá, jakou formou se snaží ČR tyto cizince integrovat a jaké projekty zde vznikaly za tímto účelem. Z analýzy těchto procesů vyplývá, že EU udává směr, kterým by se měla ČR řídit při procesu integrace cizinců řídit. Jakým způsobem a jaké metody přitom ČR zvolí, však závisí čistě na ní.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses