Hodnocení výkonnosti BI procesů v bankovnictví - Cibulka, Ondřej (2009)
Diplomová práce na téma Hodnocení výkonnosti BI procesů v oblasti bankovního sektoru je zaměřená na problematiku získávání informací z produkčních databází a zefektivňováním procesu tvorby BI reportů v organizaci. Proces tvorby reportů je analytická činnost, zkoumající současný stav podnikových procesů a jejich podporu podnikovými aplikacemi. Cílem této práce je vytvoření praktického návrhu zefektivnění činností spojených s tvorbou reportů v rámci organizace GE Money Bank. Hlavního cíle práce je dosaženo návrhem konkrétního modelu zralosti / vyspělosti BI reportingu. Součástí modelu je sada nástrojů pro identifikaci současné úrovně zralosti a podmínek nutných pro přechod na další úroveň v souladu s požadovanou úrovní BI reportingu. Přínosem práce je analýza obecně používaných přístupů k hodnocení vyspělosti procesů a aplikace výsledků této analýzy v oblasti Business Intelligence, konkrétně hodnocení vyspělosti reportingu. Výsledkem je navržený model vyspělosti BI reportingu.