Realizace Revenue Assurance kontroly ve společnosti Vodafone CZ - Zapletal, Jakub; Novotný, Ota, 1971-; Matyáš, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce popisuje kontrolní prostředí v telekomunikační společnosti Vodafone a.s. v týmu Revenue Assurance a jejím hlavním cílem je návrh realizace a implementace nové kontroly v prostředí Revenue Assurance. Mezi dílčí cíle práce pak patří přiblíţení samotného termínu Revenue Assurance, aby čtenář pochopil základní souvislosti, a vysvětlení jeho různého chápání ve společnostech obecně. Práce dále vymezuje vztah Revenue Assurance k ostatním firemním kontrolním oblastem, jako jsou např. controlling, risk management a interní audit, a vysvětluje základní rozdíly mezi nimi. Zároveň vysvětluje vztah mezi Revenue Assurance a zákonem Sarbanes-Oxley. Na obecné vymezení termínu Revenue Assurance pak navazuje samotné chápání funkce Revenue Assurance v telekomunikační společnosti Vodafone CZ. Nosnou částí práce je popis samotného návrhu, realizace a implementace kontroly do provozu ve společnosti, čemuţ předchází popis zvolené metody a analýza telekomunikačního prostředí. Závěrečná část práce se věnuje tomu, zda se kontrolu podařilo úspěšně nasadit, a jak fungovala během své existence. Podle počtu případů a sumě odhalených peněţních úniků pak stanovuji přínos pro samotnou společnost.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses