Konsolidace systémů správy identifikačních karet v prostředí VŠE v Praze - Říha, Jan (2011)
Práce se zabývá problematikou identifikačních karet v prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze. Jejím primárním cílem je zhodnocení možnosti přenosu agendy identifikačních karet do systému ISIS. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí. První z nich představuje komplexní analýzu agendy identifikačních karet na VŠE. Druhá část analyzuje implementaci agendy identifikačních karet ve dvou informačních systémech. Prvním z nich je proprietární systém NESA používaný na VŠE. Druhým je systém ISIS, který lze ke správě identifikačních karet rovněž využít. Ve třetí části je obsažen návrh úprav systému ISIS tak, aby v něm zahrnutá agenda identifikačních karet vyhovovala potřebám VŠE. V návrhu jsou popsány základní aspekty systému, vazby na okolí a návrhy uživatelského rozhraní aplikací až na úroveň jednotlivých obrazovek. Závěrečná část zběžně popisuje faktický stav řešení projektu a jeho odlišnosti od návrhů uvedených v práci. Zdrojem pro jednotlivé části práce byly zákonné normy, předpisy a interní dokumenty VŠE, autorovy znalosti a zkušenosti získané několikaletou správou systému NESA a dále četné konzultace s pracovníky oddělení správy identifikačních karet VŠE a vývojáři systému ISIS. Přínosem práce je ucelený pohled na řešenou problematiku v prostředí VŠE a také návrh nového systému pro správu identifikačních karet, který bude integrován do ISIS.