Památky v České Kanadě jako východisko pro rozvoj cestovního ruchu ve vztahu k JHMD - Krčil, Jakub (2011)
Práce je zaměřena na zjištění povědomí o České Kanadě a Jindřichohradeckých místních drahách v hlavním městě. Teoretická část je věnována cestovnímu ruchu, přírodnímu a kulturnímu dědictví a marketingovému výzkumu a komunikaci. Praktická část je zaměřena na dotazníkové šetření s cílem zjistit jaké je v Praze povědomí o JHMD a České Kanadě. Zároveň se zabývá soupisem významných památek a zajímavostí ve spádové oblasti Jindřichohradeckých úzkokolejek. Celá praktická část slouží jako podklad pro zlepšení marketingové komunikace a rozvoj cestovního ruchu ve vztahu k JHMD.