VYBRANÉ TECHNIKY ÚPRAV FOTOGRAFIÍ PRO KOMERČNÍ ÚČELY - Nguyen, Hai Ha (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřená na možnosti využití různých technik pro úpravu digitálních fotografií a její aplikaci především pro komerční účely. Hlavním cílem této práce je názorně vysvětlit čtenáři pojem digitální retuš a naznačit možnosti její využití pro komerční účely. Tato práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou popsány základní pojmy, které souvisí s digitální retuší. Autor zde také sdílí své osobní zkušenosti a doporučení souvisejících s tématikou. Druhá část popisuje vhodné techniky pro úpravu v technické a kreativní kategorií retuše. Součástí této části jsou také praktické ukázky, které by měly čtenáři názorně ukázat rozdíly mezi těmito technikami. V této práci předpokládám, že čtenář by měl mít základní znalosti s programem Adobe Photoshop a Adobe Lightroom. Všechny úpravy jsou provedeny v programech Adobe Photoshop CS5 a Adobe Lightroom 3 (obě v anglické lokalizované verzi).