Vývoj metodik řízení projektů IT - Latushkina, Zlata; Měsíček, Libor; Pitka, Lukáš, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce je zaměřena na popis vývoje Project Managementu jako zvláštní discipliny a vývoje metod pro řízení projektu informačních technologií. Cílem práce je popsat celkový vývoj discipliny, a pak podrobněji proprat vývoji metod řízení projektu IT a stanovit kritéria pro výběr vhodné metody pro projekty a firmy. Součásti práce je definování Project Managementu jako vědní discipliny se stanovením základních pojmů. Dále se věnuje popisu etap vývoje discipliny s označením význačných událostí pro vývoj discipliny. Pak je podrobnější popis vybraných metod řízení projektu informačních technologií s následujícím porovnáním metod podle stanovených kritérií. Nakonec jsou popsané tři projekty a tři IT firmy, a na základě provedeného porovnání metod je určeno, která metoda je vhodnější pro vybranou situaci.
Vedoucí práce: Libor Měsíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses