Bezpečnost při vývoji softwaru - Lapáček, Vladimír; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se věnuje otázce zajištění bezpečnosti při vývoji aplikací. Hlavní důraz je přitom kladen zejména na webové aplikace. Cílem práce je definovat rámec jakým způsobem řídit životní cyklus aplikace, aby splňovala bezpečnostní minimum. Cíle práce je dosaženo metodou studia dostupných zdrojů a jejich následné analýzy. Cílovým publikem jsou zejména vývojáři, kteří se chtějí dozvědět více o tom jak tvořit bezpečné aplikace. Práce popisuje oblasti, které jsou klíčové pro bezpečnost aplikací. Jsou zde obsaženy standardy související s bezpečností, pomocí kterých můžeme definovat bezpečnostní požadavky na aplikace. Dále jsou zde zmíněny nejzávažnější bezpečnostní chyby a způsoby jak se jim vyhnout. Je zde popsána problematika bezpečnostního testování jako důležitého nástroje k ověření bezpečnosti. Hlavní částí práce je pak kapitola zabývající se způsobem jak zahrnout otázkou bezpečnosti do celého životního cyklu aplikace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses