Možnosti řešení nasazení podnikového IS standardní formou a SaaS na příkladu MSP - Kořínek, František; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá možnostmi řešení podnikové informatiky v MSP (malých a středních podnicích). Tato cílová skupina je dále specifikována a je brán zřetel především na nejpočetněji zastoupené subjekty v MSP - mikropodniky. Hlavním cílem práce je pak prozkoumání praktického využití moderních směrů v oblasti informačních systémů jako je Cloud computing či SaaS v přímém porovnání s konvenčními způsoby řešení podnikové informatiky. V prvních částech práce je věnován prostor především pro teoretické vymezení jednotlivých pojmů a seznámení se zpracovávanou tématikou. Mezi seznámením s jednotlivými technickými pojmy je i na příkladu vymezení jedné konkrétní firmy demonstrováno řešení podnikové informatiky i s praktickými ukázkami. Potřeby a řešení potřeb této malé firmy jsou pak dále generalizovány na obecné potřeby takovýchto malých subjektů. Další část je věnována samotné analýze trhu a možností řešení podnikové informatiky. Dle konkrétních potřeb malých podniků je vybráno několik nejlépe vyhovujících řešení, která jsou dále podrobněji prozkoumána a otestována. Ze zjištěných dat je následně vytvořeno porovnání možností řešení podnikové informatiky s konkrétními výsledky. Čtenář může sám posoudit náročnost a cenu jednotlivých technologií a to především v kontextu konvenčního řešení, tak i nových produktů. Pro vyhodnocení potřeb těchto malých subjektů jsou použity především principy metodiky MMDIS. Závěrem práce je vyhodnocení zjištěných poznatků a vytvoření doporučení pro tyto malé firmy.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses