Metadata a vyhledávání informací na Internetu - Hlaváčová, Tereza; Sklenák, Vilém, 1963-; Pinkas, Otakar, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vztah metadat a vyhledávání na internetu. V první části jsou představena metadata, jmenovitě meta tagy a metadatová schémata, a dva projekty s nimi související - digitální knihovny a sémantický web. V druhé kapitole je pak představena historie a fungování internetových vyhledávačů. Dva vyhledávače, Google a Seznam, rozebírám podrobněji, konkrétně jejich vznik, vývoj a způsob hodnocení stránek. Poslední část se zabývá shrnutím důležitosti metadat pro vyhledávání na internetu a možným budoucím vývojem digitálních knihoven a sémantického webu.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses