Odhady při plánování a metriky pro sledování projektů z pohledu norem ISO / IEC - Ognev, Anton; Chlapek, Dušan; Šťastný, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce pojednává o problematice řízení projektů IS/ICT a to především z pohledu norem ČSN ISO/IEC. Jsou vytipovány a rozebrány k projektovému řízení nejrelevantnější normy, ze kterých se vymezují důležité ukazatele a procesy, které jsou následně mapovány na procesní skupiny standardu PMBOK. U každé normy je uváděno stručné vyhodnocení, které obsahuje vhodnost použití pro projekty IS/ICT, očekávaný přínos a postup při aplikaci. Další částí diplomové práce je analýza norem z hlediska metod odhadů při plánování projektů IS/ICT. Je zanalyzována většina norem, buď přímo či okrajově, zasahujících do oblasti odhadů při plánování projektů IS/ICT. Obsahem praktické části diplomové práce je zpracování metrik pro sledování projektů z pohledu norem ISO/IEC a rozšíření modelu "MMaHPISICTv5.7", vytvořeného Ing. Ondřejem Kmoníčkem v diplomové práci "Sledování a vyhodnocování IT projektů" [38]. Model je doplněn o metriky ISO/IEC a také o další funkcionality, zaměřené především na zobrazení jednotlivých metrik v časové perspektivě.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses