Podpora počítačové výuky pro seniory - Janečková, Hana (2011)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření e-Learningové opory na téma MS Excel a objasnění postupu při její tvorbě. K dosažení cílů této práce bylo použito nejenom teoretických materiálů, ale i výsledků z dotazníků vyplněných účastníky kurzů Univerzity třetího věku. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se nejdříve zabývá problematikou samotného e-Learningu, definicí jeho pojmu, jeho charakteristikou a jeho výhodami i nevýhodami. Následně se věnuje otázce vzdělávání seniorů. Větší důraz je kladen na praktickou část, ve které byl zmapován vztah seniorů k programu MS Excel. Jejich potřeby byly poté zohledněny při tvorbě e-Learningové opory. Přínos této práce bylo samotné vypracování opory a možnost jejího využití při výuce.