Problémy archivace digitálních fotografií a přístupy k jejich řešení. - Kysučanová, Kateřina (2011)
Tato práce je zaměřená na oblast problematiky dlouhodobé archivace digitálních fotografií. Cílem této práce je popsat hlavní problémy provázející dlouhodobou archivaci fotografií, hardwarové prostředky a zhodnotit jejich vhodnost pro archivaci fotografií, vysvětlit jednotlivé druhy metadat a formátů obrazových dat a posoudit jejich vhodnost pro archivaci fotografií. V praktické části jsem zkoumala archivy tří vybraných společností. Přínosem této práce je zhodnocení a seznámení se třemi vybranými programy, které usnadňují archivaci fotografií a také popis funkcí a zhodnocení vybraných internetových úloţišť. Dále jsem se zabývala otázkou legislativy, která ovlivňuje archivaci dat a vytyčila nejdůleţitější zákony a standardy, které tuto oblast upravují.