Soukromí na Facebooku - Klos, Roman; Jandoš, Jaroslav; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá soukromím na sociální síti Facebooku. V úvodu jsou definovány pojmy jako soukromí, osobní údaje a sociální sítě. Dále je popsána historie a postupný vývoj Facebooku. Další kapitoly se zabývají výčtem pravidel pro zajištění soukromí na Facebooku a jak tyto informace mohou být využity při nedodržení těchto pravidel. Následně je popsán sociální graf Facebooku a jeho získání přes facebookové API, které poté je použito v další kapitole, ta ukazuje praktickou ukázku získání dat od volně přístupných uživatelských účtů. Poté následuje anketa, která zjišťuje, jak dobře mají ostatní uživatelé nastavené soukromí na Facebooku. A na závěr této práce je popsán stručný návod nastavení svého soukromí, které vychází ze základních zásad bezpeční na internetu a pravidel pro zajištění soukromí na sociálních sítích.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses