Vyvolané náklady dotačních titulů ve vybraných organizacích v Kraji Vysočina - Kalinová, Markéta; Pavel, Jan, 1978-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vyvolaných nákladů dotačních titulů ve vybraných organizacích v Kraji Vysočina. Pro tuto analýzu byl vybrán okruh projektů realizovaných v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. V práci jsou osvětleny teoretické základy zvoleného tématu, mimo jiné je vysvětlena podstata veřejných výdajových programů a projektů. V teoretické části nechybí vymezení vyvolaných nákladů. Dále je text práce věnován principům, na kterých je postaveno čerpání prostředků z Evropské unie se zvláštním zaměřením na Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Hlavní částí práce je analýza vyvolaných nákladů vycházející z dat získaných pomocí dotazníkového šetření od realizátorů konkrétních projektů. V rámci analýzy jsou vyčísleny a porovnány vyvolané náklady jednotlivých projektů a také zjištěny faktory ovlivňující jejich výši. V závěru práce jsou stanoveny problémové oblasti, kde by přijetí případných opatření napomohlo snížit hodnotu vyvolaných nákladů dotačních projektů.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses