Praktické využití Web Intelligence - Hnízdil, Jan; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Web Intelligence je v poslední době velmi populární téma. Práce nehledá přesnou definici Web Intelligence, protože ta jednoduše neexistuje. Místo toho se snaží na hypotetickém příběhu z bankovního prostředí ukázat, jak lze WI využít v praxi. Ještě předtím jsou ale vysvětleny základní principy webové analytiky, která tvoří základ Web Intelligence. Postavy příběhu jsou sice smyšlené, nicméně popisovaná situace zařizování hypotéky je velmi podobná těm skutečným. Protagonistou příběhu je pan Černý, který potřebuje na koupi domu hypoteční úvěr. Přestože banka, u které má běžný účet, se mu pokouší hypotéku prodat, nakonec si úvěr vezme u konkurence. Práce poté zmiňuje chyby, kterých se banka při komunikaci s panem Černým dopustila. Základem každého úspěšného vztahu se zákazníkem je totiž vždy hlavně komunikace. Web Intelligence pomůže lépe poznat své zákazníky a vytvářet takové nabídky, které pro ně budou relevantní. Dále je prostor věnován konceptu Event Driven Marketingu (EDM). Jeho smyslem je vytvářet malé marketingové kampaně, jež budou přesně zaměřeny na konkrétního zákazníka a jeho aktuální potřeby. Web Intelligence s EDM spolupracuje u online kampaní, kdy dokáže jak identifikovat zákazníkovu potřebu, tak na ni adekvátně zareagovat. Pokud vše funguje správně, vnímá zákazník marketingovou komunikaci spíše jako podporu, které se mu od banky dostává, než aby se cítil obtěžován.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses