Možnosti jazyka CSS3 a jeho podpora v prohlížečích - Mikula, Jan; Kosek, Jiří, 1975-; Hazucha, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem bakalářské práce je analyzovat možnosti jazyka CSS3 pro současný webdesign s ohledem na podporu jednotlivých vlastností jazyka v relevantních prohlížečích. V úvodu nejprve stručně představím historii jazyka CSS a popíšu způsob vývoje třetí verze jazyka CSS3, který se od předchozích verzí znatelně liší. Rozeberu nejdůležitější moduly CSS3. Zaměřím se zejména na moduly, které jsou ze strany prohlížečů nejvíce podporovány. V případě, že některý z relevantních prohlížečů danou vlastnost CSS3 nepodporuje, nastíním možnost, jak požadovanou funkčnost nasimulovat pomocí jiné technologie. Moduly, respektive vlastnosti CSS3, chci popisovat v kontextu praktické využitelnosti v současném webdesignu. Přínos práce spatřuji v komplexním popisu nových vlastností jazyka CSS3 a v analýze, které z nových vlastností jazyka lze při tvorbě webových stránek používat již dnes. Další přínos vidím v návodech, jak některé z nových vlastností CSS3 simulovat v prohlížečích bez podpory dané vlastnosti.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses