Využití Entity Data Frameworku v praxi - Náprstek, Michal; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Burkoň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Objektově orientované programování společně s relačními databázemi představuje technologie běžně využívané při vývoji softwarových produktů. Obě technologie však vychází z jiného konceptu práce s daty. Tento fakt znamená pro vývojáře relativně velké množství práce se zajištěním konzistence dat zobrazovaných a používaných v aplikace a dat ukládaných do relační databáze. Proto vznikají nástroje objektově relačního mapování, které tuto práci vývojáři usnadňují. Tématem této práce je jeden z těchto nástrojů, Entity framework od společnosti Microsoft. Cílem je odhalit na jakých principech objektově relačního mapování Entity framework funguje a následně předvést praktické využití Entity frameworku při tvorbě ukázkové aplikace.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses