Transformace konceptuálních modelů do realizace informačního systému - Vagner, Vlastimil; Řepa, Václav, 1958-; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá vazbami mezi datovými modely, od konceptuálních modelů informačních základen po fyzický návrh, určený k realizaci. Cílem práce je analyzovat moderní přístup k návrhu systémů a specifikovat jaký má detailní konceptuální modelování vliv na kvalitu a konečnou podobu aplikace či systému, včetně procesů, které probíhají při postupu na další úroveň návrhu. Přiblíženy budou techniky přechodu mezi těmito úrovněmi a budou zohledněny konstrukční vlastnosti a omezení vybraných platforem a předpoklady pro jejich návrh a vzájemné provázáni úrovní pohledu na systém. Pro potřeby diplomové práce jsou zkoumány známé prostředky návrhu datových modelů, a provedena analýza jejich použitelnosti.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses