Historie teorie grafů - Avanesyan, Galina (2011)
Tato práce je stručným průvodcem historií teorie grafů. Obsahuje definice vybraných pojmů teorie grafů, vztahy mezi těmito pojmy a některá důležitá tvrzení. O tom všem je pojednáno v historických souvislostech, jsou zde zmíněna slavná jména jako Euler, Hamilton, Guthrie, Borůvka, Jarník. Je popsán historický vývoj řešení některých známých problémů jako např. úloha sedmi mostů města Královce, problém čtyř barev atd.