Historie teorie grafů - Avanesyan, Galina; Šindelářová, Irena; Chýna, Vladislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce je stručným průvodcem historií teorie grafů. Obsahuje definice vybraných pojmů teorie grafů, vztahy mezi těmito pojmy a některá důležitá tvrzení. O tom všem je pojednáno v historických souvislostech, jsou zde zmíněna slavná jména jako Euler, Hamilton, Guthrie, Borůvka, Jarník. Je popsán historický vývoj řešení některých známých problémů jako např. úloha sedmi mostů města Královce, problém čtyř barev atd.
Vedoucí práce: Irena Šindelářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses