Vnitřní předpisy, organizační řády a pokyny zaměstnavatele, jejich význam a vymahatelnost - Radová, Milli; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hejda, Jan, 1955-; Lojdová, Evelyna (2011)
Bakalářská práce se zabývá významností a závazností organizačních řádů, pracovních řádů, vnitřních předpisů a směrnic jako povinných a vyžadovaných součástí pracovněprávního vztahu a dodatků pracovních smluv, dohod o provedení práce a dohod o pracovní činnosti. První teoretická část popisuje prameny pracovního práva, vymezuje subjekty pracovněprávního vztahu, vnitřní předpisy a je zde popsána možná vymahatelnost vnitřních předpisů. Zabývá se také pracovním postupem tvorby řídících aktů. V druhé praktické části je vytvořen nový pracovní řád existující společnosti. Je zde analyzován pracovní řád jiné společnosti a následně je provedena komparace obou pracovních řádů. Je zde použita metoda popisná, právní interpretace, analytická a komparatistická. Cílem práce je podat čtenáři přehled o vnitřních předpisech zaměstnavatele a jejich užitečnosti.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: pracovněprávní vztahy; vnitřní směrnice; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor-law relations; by-laws; bachelor's theses