Podklady pro vývoj konkurenceschopného hudebního portálu - Vencovský, Josef; Burkoň, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat konkurenci na poli hudebních webových prezentací a vytvořit podklady k vývoji konkurenceschopného hudebního webového portálu. Pro porovnání jsou vybrány dva české portály, jimiž jsou t-music.cz a Koule.cz. Tyto dva portály byly vybrány z důvodu jejich významu na českém internetu a tematické podobnosti s vyvíjeným portálem. Dále byl vybrán zahraniční portál MTV.com, jenž je světovou ikonou na hudebním poli, aby došlo k porovnání přístupu webů českých a zahraničních. Teoretická část je zaměřena na vytvoření metodiky, pomocí které je možné jednotlivé prezentace ohodnotit. Metodika zohledňuje kritéria, jež ovlivňují výsledné webové stránky a to z pohledu grafického designu, přístupnosti, technické stránky a informačního obsahu. Tato kritéria jsou v teoretické části popsána a specifikována. V analytické části jsou jednotlivé webové stránky podle této metodiky ohodnoceny a dále jsou porovnávány z hlediska jejich konkurenceschopnosti, se zaměřením na jejich konkurenční výhody a naopak i na jejich slabé stránky. V poslední kapitole jsou uvedeny návrhy designu, struktury, obsahu a funkcionalit pro vyvíjený portál. Výsledky této analýzy by měly posloužit při vývoji konkurenceschopné hudební webové prezentace a pomoci při rozhodování o funkcionalitách, které budou do vznikající webové prezentace aplikovány.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses