Analýza užití systémů pro správu záznamů v nadnárodních společnostech - Žáček, Jan; Kunstová, Renata, 1962-; Jakeš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu užití systémů pro správu záznamů na finančních odděleních dvou nadnárodních společností. Cílem práce je popsat rozdíly v nabízené funkcionalitě účetních systémů Oracle a SAP v souvislosti se správou záznamů, porovnat jednotlivá řešení v konkrétních firmách a popsat návrhy na možná zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány definice základních pojmů, účel, funkce a přínosy komponenty pro správu záznamů a její začlenění do podnikového informačního systému. Dále jsou v práci popsány legislativní požadavky a standardy, které se týkají práce se záznamy. Praktická část je zaměřena na analýzu v konkrétních firmách. Jsou zde popsány metody, s pomocí nichž byla provedena analýza, charakteristika firem, aplikace a technické prostředky využívané pro správu záznamů na finančních odděleních, nadnárodní směrnice upravující nakládání se záznamy, typy záznamů a způsoby práce s nimi. V další části práce jsou popsány problémy a nedostatky při užití systému pro správu záznamů v těchto firmách. Závěrečná část shrnuje získané poznatky a vyhodnocuje celou analýzu.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses