Britský euroskepticismus kauza "euro" - Petříková, Daniela (2011)
Cílem bakalářské práce je poskytnout analýzu britského euroskepticismu a přístupu Velké Británie ke společné evropské měně. V první kapitole se práce zabývá definováním pojmu euroskepticismus a popisuje jeho typologie, následně se pak zabývá analýzou britského euroskepticismu. Představuje také odlišné postoje jednotlivých britských premiéru k přijetí společné měny a současné přístupy a názory k jednotné měně hlavních politických stran ve Velké Británii. V další části práce představuje, jak se k přijetí eura staví britský finanční sektor a popisuje náklady a přínosy, které jsou se zavedením společné evropské měny spojeny. V poslední části práce analyzuje, jak se k přijetí eura staví veřejné mínění Velké Británie.