Nástroje pro náhodné testování (Monkey testing) - Espinoza, Victor (2011)
Tato práce objasňuje význam pojmu náhodné testování, jeho využití a uplatnění v oblasti testování software. V první kapitole představuje hlavní myšlenky testování a seznámíme se s testováním na obecné úrovni. V další části se dočteme o jednotlivých typech testování a o testování v průběhu vývoje software. V další části práce se detailně seznamujeme s automatizovaným testováním, jeho výhodami a riziky. Navazuje na ni kapitola o náhodném testování, které můžeme považovat za podskupinu automatizovaného testování. Po dostatečném teoretickém úvodu do problematiky náhodného testování si předvedeme možnosti automatizovaného testování přímo na konkrétní aplikaci. K tomu využijeme vybrané nástroje. Další kapitola vysvětluje význam získaných výsledků a možnosti jejich zpracování.