Nástroje pro náhodné testování (Monkey testing) - Espinoza, Victor; Borovcová, Anna; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce objasňuje význam pojmu náhodné testování, jeho využití a uplatnění v oblasti testování software. V první kapitole představuje hlavní myšlenky testování a seznámíme se s testováním na obecné úrovni. V další části se dočteme o jednotlivých typech testování a o testování v průběhu vývoje software. V další části práce se detailně seznamujeme s automatizovaným testováním, jeho výhodami a riziky. Navazuje na ni kapitola o náhodném testování, které můžeme považovat za podskupinu automatizovaného testování. Po dostatečném teoretickém úvodu do problematiky náhodného testování si předvedeme možnosti automatizovaného testování přímo na konkrétní aplikaci. K tomu využijeme vybrané nástroje. Další kapitola vysvětluje význam získaných výsledků a možnosti jejich zpracování.
Vedoucí práce: Anna Borovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses